koledar dogodkov

Voden ogled “Po poti erotične Ljubljane”

sreda, 7.12.2022

Cena 15 eur. Vključuje vodenje vodiča z licenco, kozarec vina…

OGLED PREDBOŽIČNEGA TRSTA Z LOKALNIM VODNIKOM in predstava 
G. Puccini: LA BOHEME
, v TEATRO G. VERDI, nedelja, 18. 12. 2022

Čaka nas 2 urni ogled največjih znamenitosti Trsta, nato nekaj prostega časa in ob 16h ogled predstave v operni hiši Teatro G. Verdi. Po predstavi povratek proti domu.

Zasedba na predstavi: Lavinia Bini, Alessandro Scotto di Luzio, Federica Vitali, Leon Kim, Fabrizio Beggi idr.

MADAME BOVARY, glasba Frédéric Chopin, Philip Glass, 

nedelja, 27. 11. 2022

, SNG OPERA IN BALET MARIBOR

Nova baletna stvaritev Madame Bovary, ki jo podpisuje mednarodno priznana in večkrat nagrajena koreografinja in režiserka Valentina Turcu, kljubuje konvencijam in presega zgolj interpretacijo Flaubertove mojstrovine. Svet Emme Bovary, ki je pravzaprav zrcalna podoba naše postfaktične družbe, je prežet z lažnimi novicami, lažno lepoto, lažnimi odnosi, z željo po odobravanju in priznanju ter s hrepenenjem po pozornosti pogosto enako banalnih in notranje praznih ljudi.

ABONMA SNG OPERA IN BALET MARIBOR

Premiere v sezoni 2022/2023

SLOVO OD ELIZABETE II. in TURANDOT v Royal Opera House, Covent Garden, London 16. – 20. 3. 2023

PROGRAM POTOVANJA:

Prvi dan: Transfer iz Ljubljane (Tivoli) in prevoz do letališča. Polet letala do Londona, prevoz do hotela, kjer bomo pustili prtljago. Z Hop On Hop Off busom se bomo bomo odpeljali na raziskovanje enega najatraktivnejših mest na svetu. Bus nas bo zapeljal do opatije Westminster, Parlamenta, Big Bena, London Eye, najvišjega mestnega nebotičnika itd. Z vodičem si boste ogledali nekatere od omenjenih znamenitosti, zvečer pa se še odpeljali z ladjico po reki Temzi. Prenočevanje v hotelu.

Drugi dan: Po zajtrku nadaljevanje z ogledi z avtobusom Hop On Hop Off do 13. ure, nato prosto za morebitno kosilo, samostojne nakupe, počitek in ob 18h odhod s podzemno na predstavo TURANDOT

SILVESTRSKA PREDSTAVA / FARMA ORWELL /Tatjana Doma in Luka Marcen, po motivih besedil Georgea Orwella,  SNG Opera in balet Maribor,  31. 12. 2022

Farma Orwell v režiji Luke Marcena, predstavnika najmlajše generacije slovenskih režiserjev, bo ob sodelovanju izkušene dramaturginje Tatjane Doma poskušal v formi varieteja Orwellove misli in besede brati tudi skozi današnji zgodovinski trenutek. Ob tem pa premišljevati o principih in mehanizmih manipulacije, nadzora in svobode, ki si jo moramo nujno izboriti sami. Kajti kot nekje zapiše Orwell: “Najhuje je to, kar pride potem.”

SILVESTRSKA PREDSTAVA G. VERDI: RIGOLETTO, 31. 12. 2022

Verdijevo opero Rigoletto velja še danes, po velikem časovnem razkoraku od njenega časa nastanka, razumeti kot revolucionarno mojstrovino opernega skladatelja, ki si je z naslednjima dvema operama Trubadur in La traviata dokončno utrdil mednarodni ugled najpomembnejšega predstavnika italijanske opere…

DAMA S KAMELIJAMI / La Fenice, Benetke, petek – nedelja, 20. 1. – 22. 1. 2023

Odhod iz Ljubljane ob 8h in vožnja do sosednje Italije. Nadaljevanje vožnje do Benetk in po prihodu najprej do hotela, kjer bomo pustili prtljago. Sledi nekaj prostega časa za morebitno kosilo, nato se bomo nastanili v sobe. Popoldan nas čaka 2 urni ogled mesta z vodnikom in priprava na baletno predstavo DAMA S KAMELIJAMI, ki se začne ob 19. uri.

Baletni ansambel iz Hamburga, koreografija John Neumeier, Orkester Teatro La Fenice, dirigent Markus Lehtinen.