REQUIEM in BITKA PRI LEGNANU

DATUM: 19. – 21. 10. 2024

PROGRAM POTOVANJA

1. dan: V dopoldanskih urah odhod iz Ljubljane (Tivoli) in vožnja s postanki do Parme ter nastanitev v hotelu. Počitek do večerje ter nato obisk koncerta v kraljevem gledališču v Parmi. Poslušali bomo Verdijev Requiem, ki velja za biser klasične glasbe. Premierno izvedbo, ki je bila v cerkvi sv. Marka v Milanu, je dirigiral skladatelj sam. Zanimivo je, da so morali nastopajoči na krstni izvedbi nositi pajčolane in dolge črne obleke, aplavz pa je bil celo prepovedan. Po koncertu povratek v hotel in prenočevanje.

2. dan: Zajtrk v hotelu in obisk lokalne kmetije, kjer bomo poskušali najboljše, kar nam domačini lahko ponudijo. Po degustaciji in lahkem kosilu povratek v hotel ter priprava na predstavo Bitka pri Legnanu, ki se začne ob 15:30 uri. Po predstavi povratek v hotel in prosti čas do večerje, prenočevanje.

3. dan: Po zajtrku voden ogled Parme, ki ga bomo začeli na trgu Garibaldi. Obiskali bomo tudi izdelovalca violin in si po ogledu vzeli nekaj prostega časa. Iz Parme se bomo odpravili proti Vicenzi, ki leži na severnem vznožju Monte Berico, ob reki Bacchiglione. Vicenza je svetovljansko mesto z bogato kulturo in zgodovino. Tu najdete kar nekaj muzejev in galerij, ki jih je vredno obiskati. Mestni trgi, vile, cerkve in elegantne renesančne palače pa poskrbijo, da vsak gost najde nekaj za svoj okus. Obiskali bomo Palladijev Teatro Olimpico, ki je prvo pokrito zidano gledališče na svetu z notranjostjo iz lesa, štukature in mavca. Zgradil ga je arhitekt Andrea Palladio med letoma 1580 in 1585, ko je bili tudi otvoritev. Uvrščeno je na Unescov seznam svetovne dediščine. Po ogledih vožnja proti Ljubljani, kamor bomo prispeli v kasnejših večernih urah.

CENA: 430ob prijavi vsaj 30 oseb

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim avtobusom na navedenih relacijah, 2 x nočitev v hotelu s 4* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom in večerjo, degustacijo 2. dne z lahkim kosilom, oglede zunanjosti po programu, stroške rezervacije in nakupa vstopnic, nezgodno zavarovanje potnikov za čas potovanja, vodstvo vodiča z licenco, strošek prijavnine, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV.

DOPLAČILO ZA VSTOPNICI ZA PREDSTAVI: Requiem: 117 € (vstopnice v parterju); Bitka pri Legnanu: stranski balkon 1. kategorija 109 € ali z omejenim pogledom na oder 52 €. Cene vključujejo skupinski popust.

Lahko se odločite tudi za potovanje brez ali samo za eno predstavo.

V CENO NI VKLJUČENO: namestitev v enoposteljni sobi 60 €, vstopnina Teatro Olimpico 10 €.

PONUDBA JE VELJAVNA do 18. 6. 2024, po tem datumu moramo potrditi in plačati vstopnice.

Doplačilo: zavarovanje rizika odpovedi 28 €.

Zavarovanje rizika odpovedi moramo skleniti najkasneje v roku 48 ur od vaše prijave na potovanje, istočasno mora biti poravnana tudi zavarovalna premija.

Prijave pošljite na info@ines-tours.si. Dodatne informacije so na voljo na telefonski številki 040 222 548.

Ob prijavi potrebujemo spisek z naslednjimi podatki: ime in priimek, naslov, rojstni datum, kraj rojstva, številka osebnega dokumenta.

Prijava je potrjena ob plačilu akontacije v višini 150 € zneska aranžmaja + zavarovanje. Preostali znesek je možno plačati v enakovrednih mesečnih obrokih do 15. v mesecu. Zadnji obrok zapade 14 dni pred odhodom na potovanje.

Plačila se bodo izvršila na IBAN: SI56 6100 0002 2107 811, sklic bo številka izstavljenega računa.

Splošni pogoji so sestavni del progama in jih lahko dobite na agenciji.

Najlepše se vam zahvaljujemo za izkazano zaupanje.

Cene za izlete in potovanja so navedene v programih in veljajo od dneva objave programa. L International Expert d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe objavljenih cen do 20. dne pred samim potovanjem, v primeru, ko je število udeležencev manjše od razpisanega ter v primeru sprememb cen hotelskih, prevoznih in drugih storitev, na osnovi katerih je potovanje izračunano. Soglasje kupca ni potrebno za zvišanje cene do 10%. Če podražitev cene preseže 10%, ima kupec pravico do prekinitve pogodbe. Za vsa plačila velja objavljena cena v EUR. L International Expert d.o.o. lahko v programu določi, da potnik plača storitve, ki bodo opravljene v tujini na kraju samem in kot predvideva program. V tem primeru uveljavlja potnik vse reklamacijske zahtevke na kraju samem oz. v tujini.

Potnik naj na nepravilnosti oz. pomanjkljivosti opozori vodiča, predstavnika oziroma pooblaščeno lokalno agencijo na kraju samem. V primeru, da bi bila po vsebini sodeč reklamacija lahko rešena takoj (na primer pomanjkljiva čistoča sobe, oprema, lega sobe ipd.), potnik pa na napake ni takoj opozoril in o nepravilnosti ni obvestil zgoraj navedenih oseb, velja, da se je potnik strinjal s tako pomanjkljivo opravljeno storitvijo in je s tem izgubil pravico do vlaganja kasnejših reklamacij z zahtevo po znižanju cene storitve oziroma plačilu škode.