Muzej Revoltella, Trst

in sprehod po Rilkijevi poti

nedelja, 7. 4. 2024

Odhod iz Ljubljane (Tivoli) ob 9:00 in vožnja do Trsta, kjer si bomo v galeriji moderne umetnosti Revoltella ogledali razstavo Vincenta Van Gogha.

Razstava s prikazom več kot 50 Van Goghovih mojstrovin, ki prihajajo iz muzeja Kroller Muller iz Nizozemske, želi dokumentirati slikarjevo celotno umetniško kariero in njegov strasten odnos do mračnih pokrajin iz rane mladosti. Razstava se posveča temi tkalcev ter deloma slikarjevemu bivanju v Parizu, ki predvsem prikazuje umetnikovo družabno življenje.

Razstava bo obogatena z dvema portretoma gospoda in gospe Ginoux (lastnikov kavarne v Arlesu, ki ju je Van Gogh redno obiskoval). Naslikana sta bila leta 1890, ohranjena pa sta v muzeju Kroller Muller.

Po ogledu razstave prosti čas za kosilo, kavo…. nato se bomo odpeljali proti Devinu, ki je približno 10 km oddaljen od centra Trsta. Sprehodili se bomo po Rilkijevi, ki je priljubljena 2 km dolga pešpot. Pot se nahaja med Sesljanom in Devinom, speljana pa je ob robu visokih pečin nad Sesljanskim zalivom. Pot je večinoma položna in ne preveč zahtevna. Pred odhodom proti domu lahko še obiščete Devinski grad, ki je v lasti družine Thurn und Taxis (vstopnina 11 €, minimalno 10 oseb 8,50 €) ali pa si v bližnjem lokalu z razgledom privoščite kozarec pijače. V večernih urah odhod z avtobusom proti Ljubljani, kamor bomo prispeli do 21. ure.

CENA:

66pri min. 30 prijavah

74 € pri min. 25 prijavah

84 € pri min. 20 prijavah

V ceno je vključeno: prevoz na omenjeni relaciji z vsemi spremljajočimi stroški, vstopnico za razstavo, kompetentno vodenje po razstavi, sprehod po Rilkijevi poti, stroški organizacije in rezervacij, DDV.

Možno doplačilo za vstopnino v Devinski grad 11 € (ali 8,50 € ob minimalno 10 osebah)

Svoje prijave pošljite na email: info@ines-tours.si. Ob prijavi potrebujemo vaše ime in priimek, naslov, email naslov, številko mobilnega telefona.

Po prejeti prijavi vam pošljemo račun z vsemi potrebnimi podatki za plačilo.

Program je istočasno tudi obvestilo o odhodu na izlet.

Več informacij dobite na telefonski številki 040 222 548.