Muzej Revoltella, Trst

in sprehod po Rilkijevi poti

strokovno vodstvo: dr. Jure Vuga

sobota, 18. 5. 2024

Odhod iz Maribora ob 7:00 (glavna avtobusna postaja) in iz Ljubljane (Tivoli) ob 9:00. Vožnja do Trsta, kjer si bomo v galeriji moderne umetnosti Revoltella ogledali razstavo Vincenta Van Gogha.

Razstava s prikazom več kot 50 Van Goghovih mojstrovin, ki prihajajo iz muzeja Kroller Muller iz Nizozemske, želi dokumentirati slikarjevo celotno umetniško kariero in njegov strasten odnos do mračnih pokrajin iz rane mladosti. Razstava se posveča temi tkalcev ter deloma slikarjevemu bivanju v Parizu, ki predvsem prikazuje umetnikovo družabno življenje.

Razstava bo obogatena z dvema portretoma gospoda in gospe Ginoux (lastnikov kavarne v Arlesu, ki ju je Van Gogh redno obiskoval). Naslikana sta bila leta 1890, ohranjena pa sta v muzeju Kroller Muller.

Po ogledu razstave prosti čas za kosilo, kavo…. nato se bomo odpeljali proti Devinu, ki je približno 10 km oddaljen od centra Trsta. Sprehodili se bomo po Rilkijevi poti, ki je 2 km dolga pešpot. Začne se pred Sesljanom in konča pri Devinu, speljana pa je ob robu visokih pečin nad Sesljanskim zalivom. Večinoma je položna in ne preveč zahtevna.

Pred odhodom proti domu lahko še obiščete Devinski grad, ki je v lasti družine Thurn und Taxis (vstopnina 11 €, minimalno 10 oseb 8,50 €) ali pa si v bližnjem lokalu z razgledom privoščite kozarec pijače.

V večernih urah odhod z avtobusom proti Sloveniji in prihod na cilj v zgodnjih nočnih urah.

CENA:

94 € pri minimalno 10 prijavah za odhod iz Maribora in

74 pri odhodu iz Ljubljane

Cena velja za minimalno število 35 prijav.

V ceno je vključeno: prevoz na omenjeni relaciji z vsemi spremljajočimi stroški, vstopnico za razstavo, kompetentno vodenje po razstavi, sprehod po Rilkijevi poti, stroški organizacije in rezervacij, DDV.

Možno doplačilo za vstopnino v Devinski grad 11 € (ali 8,50 € ob minimalno 10 osebah). Za ta ogled se morate prijavi ob prijavi na izlet.

Svoje prijave pošljite na email: info@ines-tours.si.

Ob prijavi potrebujemo vaše ime in priimek, naslov, email naslov, številko mobilnega telefona.

Po prejeti prijavi vam pošljemo račun z vsemi potrebnimi podatki za plačilo.

Program je istočasno tudi obvestilo o odhodu na izlet.

Več informacij dobite na telefonski številki 040 222 548.

Priporočamo zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki stane 10 € in ga je potrebno skleniti ob prijavi na izlet.

Vabljeni, da se nam pridružite tudi vi!