GIACOMO PUCCINI

SNG Opera in balet MARIBOR

nedelja, 19. 5. 2024

abonma in izven

cena: 60 €

vklučuje stroške spremljevalca, prevoz modernega turističnega avtobusa, vstopnico za predstavo, rezervacije in organizacijo izleta.

Odhod avtobusa iz Ljubljane – Tivoli ob 14h.

V panteonu Puccinijevih opernih mojstrovin je Tosca gotovo ena izmed najbolj »smrtonosnih« oper, ki se za ceno realističnih in nemalokrat tudi krutih odrskih prizorov močno nagiba k trilerju, v katerem niti junak niti zlobnež ne preživita do konca. Toda Puccini je po motivih Sardoujeve dramske zgodbe, ki je v osnovi fiktivna, a zato nič manj relevantna v smislu upovedovanja resnice o »ljudeh in rečeh«, na novo zgradil svojo glasbeno poetiko in predvsem utrdil svojo umetniško pozicijo do sveta. Prav ta svet, razpet med romantičnimi ljubezenskimi ideali, samoodpovedjo, junaštvom ter manipulacijami, zavistjo in skorumpirano politiko, bo na velikem odru mariborske Opere zaživel v vizualno dovršeni režiji Piera Francesca Maestrinija.

Zasedba: Rebeka Lokar, Sabina Cvilak, Max Jota, Luka Brajnik, Jaki Jurgec, Valentin Pivovarov, Alfonz Kodrič, Sebastjan Čelofiga, Dušan topolovec, Benjamin Šuran, Tomaž Planinc, Mihael Roškar, Rene Vujinić Cvilak.

Režiser: Pier Francesco Maestrini

Dirigent: Gian Luca Martinenghi