Odhod iz Ljubljane (Tivoli) ob 15h in vožnja do kmečkega turizma, kjer bomo pokušali razne domače proizvode. Nadaljevanje vožnje do Nove Gorice. Prosto do predstave, ki se začne ob 20h.
Po predstavi povratek v Ljubljano.

Cena: 70 € vključuje: prevoz z avtobusom na omenjeni relaciji, vstopnico za predstavo, stroške organizacije in rezervacij, DDV.

Prijave zbiramo do 22. 1. 2023.

O delu:

Petnajstletni Christopher najde umorjenega Wellingtona, sosedovega psa. Umor ga močno vznemiri, zato se odloči, da bo izsledil storilca in napisal detektivko o skrivnostnem primeru. Pri raziskovanju naleti na odpor sosedov, najbolj pa mu nasprotuje njegov oče Ed. Christopher ne odneha in postopoma se mu začne razkrivati zgodba zamolčanih družinskih skrivnosti. Iz njegovega pristopa k problemu, nenavadnega vedenja in načina razmišljanja je jasno, da je Christopher visoko inteligenten, tako rekoč matematični genij, vendar z avtistično motnjo, imenovano aspergerjev sindrom, ki ga ovira predvsem v komunikaciji in nadziranju impulzivnih reakcij. Toda prav ta njegova posebnost nam omogoča, da skozi njegovo opazovanje ter razumevanje situacij in odnosov ugledamo življenje drugače, kot smo ga sicer vajeni doživljati.

Roman Marka Haddona Skrivnostni primer ali Kdo je umoril psa (2003), ki je izpisan kot Christopherjeva prvoosebna pripoved, je bil hkrati natisnjen kot knjiga za mladino in odrasle. V letu izida je prejel več prestižnih nagrad, nagrado Whitbread za najboljšo knjigo in najboljši roman (v kategoriji romanov za odrasle), nagrado Commonwealth za najboljši prvenec in nagrado Guardian za otroško književnost. Tudi pri nas se je zelo priljubil tako mladim kot odraslim bralcem.

Simon Stephens je po romanu za londonski Royal National Theatre napisal odrsko priredbo. Krstna izvedba je prejela kar sedem nagrad Olivier (kar je bilo dotlej največ), med njimi tudi nagrado za najboljšo novo igro (2013). Sledile so številne uprizoritve po vsem svetu, v letošnji sezoni tudi dve slovenski.

Koprodukcijsko uprizoritev SNG Nova Gorica in Gledališča Koper je režirala Renata Vidič.

Igrajo: Žiga Udir, Helena Peršuh, Gorazd Jakomini, Anja Grmovšek / Medea Novak, Andrijana Boškoska Batič, Rok Matek / Igor Štamulak / Miha Nemec, Luka Cimprič / Žiga Saksida, Jure Kopušar / Romeo Grebenšek.

Avtor priredbe Simon Stephens, prevajalec Milan Dekleva, režiserka Renata Vidič.


Vaše cenjene prijave nam pošljite na email: info@ines-tours.si.
Potrebujemo vaše ime in priimek, email naslov, telefonsko številko. Plačila se izvršijo na naš poslovni račun, ki ga boste prejeli ob prijavi.

Letak je istočasno tudi obvestilo o odhodu.

Vabljeni!

Ljubljana, 10. 1. 2023