dirigent: Daniel Harding

29. – 30. 12. 2024

PROGRAM POTOVANJA:

1: DAN: Odhod iz Ljubljane ob 10h in vožnja do sosednje Italije. Nadaljevanje vožnje do letališča Marco Polo in po prihodu prevoz z lokalnim avtobusom do Piazzale Roma v Benetkah. Prevoz z vaporettom do Markovega trga in sprehod do 4* hotela v bližini Markovega trga. Odložili bomo prtljago in si, pred svečanim novoletnim koncertom, v eni najznamenitejših opernih hiš v Evropi, privoščili sproščujoče popoldne med romantičnimi beneškimi ulicami. Povratek v hotel in nastanitev v sobe.
Ob 19. uri se bomo sprehodili do La Fenice, začetek koncerta bo ob 20. uri.

Novoletni koncert v La Fenice kot običajno predstavlja dvodelni glasbeni program: prvi del je v celoti posvečen orkestru, drugi pa operi z izborom arij, duetov in zborovskih odlomkov v izvedbi prestižnih solistov in zbora gledališča La Fenice. Vsako leto se koncert zaključi z dvema slavnima deloma Giuseppeja Verdija, mojstrovinama italijanske opere: zborom »Va’ pensiero sull’ali dorate« iz Nabucca in praznično »Libiam ne’ lieti calici« iz La Traviate. Po koncertu povratek v hotel in prenočevanje.

2. DAN: Po hotelskem zajtrku lahko obiščete eno od številnih galerij ali kakšen muzej (trenutno še ni znano katere razstave bodo na ogled v tem terminu), se z gondolo zapeljete po kanalu (doplačilo), obiščete Doževo palačo (doplačilo) ali pa si mesto ogledate z vodnikom. Vstopnine v znamenitosti ali vožnjo z gondolo je priporočljivo plačati v naprej.

V popoldanskem času povratek z vaporettom do Piazzale Roma in vožnja proti Ljubljani, kamor boste prispeli do 23. ure.

CENA:

300 € pri udeležbi vsaj 30 oseb

ali 330 € pri udeležbi vsaj 25 oseb

ali 360 € pri udeležbi vsaj 20 oseb

Cena vključuje: prevoz z avtobusom na omenjenih relacijah, parkirnine, vozovnico za avtobus z letališča Marco Polo do Piazzale Roma in nazaj, vodenje vodiča z licenco, hotelsko namestitev v dvoposteljnih sobah z zajtrkom v hotelu Casanova 4*, ki je le nekaj minut oddaljen od La Fenice in nekaj minut od Markovega trga, turistično takso, stroške rezervacij in organizacije potovanja, DDV, osnovno nezgodno zavarovanje.

V ceno ni vključeno: vstopnica za koncert 150 ali 200ali 230 € (cena vstopnice vključuje popust za skupine).

Doplačilo za enoposteljno sobo: 60 €.

ROK ZA POTRDITEV PONUDBE JE 5. 4. 2024. Ponudba velja samo do tega datuma, kasnejše prijave ne bodo mogoče.

Prijave sprejemamo na email naslov: info@ines-tours.si. Več informacij dobite na telefonski številki 040 222 548.

Ob prijavi potrebujemo ime in priimek, naslov, e-mail naslov, rojstni datum, številko mobilnega telefona.

Priporočamo zavarovanje rizika odpovedi v znesku 25 € (v tem primeru potrebujemo tudi davčno številko ali EMŠO).

Prijava je potrjena ob plačilu akontacije v višini vstopnice za predstavo in 100 € zneska aranžmaja. Preostali znesek je potrebno poravnati do 20. 11. 2024.

Plačila se bodo izvršila na IBAN: SI56 6100 0002 2107 811, sklic bo številka izstavljenega računa.

Splošni pogoji so sestavni del progama in jih lahko dobite na agenciji.