PROGRAM POTOVANJA:

1. dan, 8. 10.: BENETKE – NEAPELJ
Odhod iz Ljubljane (hala Tivoli) do letališča pri Benetkah in polet letala proti Neaplju. Po opravljenih letaliških formalnostih transfer do hotela kjer bomo pustili prtljago. Sledi ogled mesta, ki se kiti kar s 448 cerkvami in se s tem uvršča v sam svetovni vrh. Po ogledu nastanitev v hotel in prenočevanje (čez dan bo dovolj časa za kosilo ali večerjo).

2. dan, 9. 10. : NEAPELJ
Po zajtrku sprehod skozi stari del mesta, ki je pod UNESCO-vo zaščito. V mestu je 448 cerkva, kar uvršča Neapelj v sam svetovni vrh. Vreden ogleda je tudi grad Castel Nuovo, ki je bil zgrajen v času prvega neapeljskega kralja, Karla I. Prosti čas za morebitno kosilo, nato povratek v hotel in priprava na predstavo, ki se začne ob 17h. Zasedba: dirigent | Dan Ettinger, Dalila | Anita Rachvelishvili, Samson | Brian Jagde, veliki svečenik Dagonov | Ernesto Petti, Abimelech, satrap Gaze | Gabriele Sagona, star Hebrejec | Roberto Scandiuzzi, vojni sel Filistejski | Antonio Mezzasalma, prvi in drugi Filistejec | Mario Thomas, Sergio Valentino.
Po predstavi povratek v hotel in prenočevanje.

3. dan, 10. 10.: NEAPELJ – ISCHIA
Po zajtrku dopoldanski ogled Ischie z lokalnim avtobusom, otoka, ki je verjetno nastal okoli leta 2200 pr. n. št. po izbruhih današnje njegove najvišje vzpetine, ki je od leta 1301 neaktivna; na vulkansko dejavnost spominjajo le nekateri vroči postvulkanski izbruhi. Popoldan prosti čas za sprehode, kopanje… Večerja v hotelu in prenočevanje.

4. dan, 11. 10.: CAPRI
Po zajtrku izlet z ladjico na otok Capri, ki je popolnoma prepreden s sredozemskim rastjem; tu najdete mirto, vinsko trto, rožmarin, razne vrste citrusov, limonovce, mandarinovce, pomarančevce, oljke, razne dišeče začimbe. Ni čudno, da si je otok za svoje domovanje izbral Axel Munte in o njem tako slikovito pisal v romanu San Michele. Po ogledu si bomo vzeli nekaj prostega časa in se v kasnejših popoldanskih urah vrnili na Ischio, kjer nas bo v hotelu čakala večerja. Prenočevanje.

5. dan, 12.10. : PROCIDA
Po zajtrku nas čaka izlet z ladjico na otok Procida, kulturno prestolnico 2022 ki je bil do sedaj še vedno neokrnjen in miren otoček, med drugim poznan iz filmov Il Postino in The talented Mr. Ripley. Barvite, ozke ulice, ribiči, ki pletejo svoje mreže in vonj po morju ponujajo nek poseben šarm, najlepši razgled pa se nam bo ponudil iz najvišje ležeče vasice Terra Murata (91 mnv). Sredi dneva prosto za samostojne sprehode, kosilo, nato vožnja z ladjo nazaj do Ischie. Prosto popoldne in večerja, prenočevanje.

6. dan, 13. 10.: NEAPELJ – BENETKE – LJUBLJANA
Po zajtrku še nekaj prostega časa in nato odhod do letališča pri Neaplju. Polet letala v pozno popoldanskih urah in po pristanku na beneškem letališču transfer do Ljubljane.

Cena: 1.113 € (min 20 prijav), 1.158 € (min. 15 prijav) 1.227 € (min. 10 prijav)

V ceno je vključeno: transfer do Benetk, letalska vozovnica do Neaplja in nazaj (vključena 1 ročna prtljaga do 8 kg), nastanitev v dvoposteljnih sobah z zajtrkom v Neaplju v hotelu s 4* in polpenzionom na Ischii v hotelu 3*, transferji v Italiji z avtobusi in prevozi z ladjami/trajekti, vodeni ogledi s slovenskim vodnikom z licenco, stroški rezervacij in organizacije potovanja, nezgodno zavarovanje za čas potovanja, DDV.
V ceno ni vključeno: nastanitev v enoposteljni sobi (doplačilo 250 €), morebitna kosila, vstopnine znamenitosti, turistična taksa v hotelu (se plača na licu mesta), napitnine, morebitni dodatni stroški, ki niso omenjeni v programu.

DOPLAČILO: vstopnica za predstavo 92 € (balkon) ali 119 parter.

 • V hotelu na Ischii je pri večerji vključena pijača – pol litra vode in 1/4 l vina na osebo.
  PRIPOROČAMO: doplačilo za 1 prtljago na osebo do 20 kg – cca. 110 € (cena se spreminja, tako da bomo ob nakupu vozovnic sporočili točno ceno).
  Zavarovanje rizika odpovedi 80 €, zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco 13 € (zavarovalna vsota 25.000 €). Priporočamo, da si sami uredite kartico za brezplačno zdravstveno zavarovanje za tujino pri ZZZS.
 • Prijave zbiramo do:
 • za predstavo v Teatro San Carlo do 7. 7. 2022
 • za potovanje brez predstave do 20. 7. 2022 oz do zasedenosti prostih mest
 • Prijave pošljite na email naslov info@ines-tours.si. Ob prijavi potrebujemo ime in priimek, naslov, rojstni datum, številko osebnega dokumenta, številko mobilnega telefona.
  Ob prijavi vam pošljemo predračun, v katerem bodo razvidni vsi podatki za vaša plačila. Plačilni pogoji: ob prijavi izbrana vstopnica za predstavo in 40 % aranžmaja, 60 % aranžmaja do 21. 8. 2022.
  Pred samim potovanjem bomo preveri vse potrebne zdravstvene omejitve in vam jih pravočasno sporočili.
 • Veselimo se vaših prijav in novih doživetij!
 • Ljubljana, 22. 6. 2022