Koncert v Stolnici v Pisi

Stabat Mater, op. 58 Antonína Dvořáka

solisti Simona Šaturova, Steve Davislim in Georg Zeppenfeld

DATUM: 9. – 11. 9. 2024

1. dan: Ob 6:00 odhod iz Ljubljane (Tivoli) in vožnja do Italije ter naprej do Pistoie, prekrasnega mesta, ki se vzpenja nad Toskanskimi griči in gostom ponuja pravo srednjeveško vzdušje. Ogledali si bomo osrednji trg Piazza del Dumo, kjer stoji katedrala San Zeno s srebrnim oltarjem in osmerokotna krstilnica San Giovanni in Corte. Nedaleč stran je škofovska palača iz 11. stoletja in trga Della Sala z vodnjakom Pozzo del Leoncino z marmornim okvirjem. Po ogledih nekaj prostega časa za morebitno kosilo, kavo…. in nato nadaljevanje vožnje do Montecationi Terme, kjer bomo prenočevali. Prosto do večerje, prenočevanje.

2. dan: Po zajtrku vožnja z gondolo na Montecatini Alto ter sprehod po slikoviti vasici. Po povratku v Montecatini prosti čas za samostojne sprehode, nakupe, kosilo, počitek. Popoldan vožnja do Pise in sprehod do Trga čudežev. Zakaj ime “Piazza dei Miracoli”? Gabriele D’Annunzio je leta 1910 v svojem romanu Forse che si, Forse che no, zapisal takole: »Ardea se je vrtela na Kristusovem nebu, na trati čudežev«, kjer čudeži so bili prav impozantni spomeniki trga. In tako je Piazza del Duomo v splošni rabi postal znan kot “prato dei Miracoli”, “Campo dei Miracoli” in končno “Piazza dei Miracoli”, ki je v uporabi od druge svetovne vojne s širjenjem množičnega turizma.

Koncert se bo začel ob 21. uri in je del Mednarodnega festivala sakralne glasbe Anima Mundi, kjer je Slovenska filharmonija uspešno gostovala že lani. Pod vodstvom dirigenta Trevorja Pinnocka bosta orkester in zbor izvedla Stabat Mater, op. 58 Antonína Dvořáka, eno njegovih najznamenitejših sakralnih del. Pridružili se jim bodo izjemni solisti Simona Šaturova, Steve Davislim in Georg Zeppenfeld.

3. dan: Po poznem zajtrku vožnja ob obalni cesti do Marine di Massa in sprehod ter nekaj prostega časa ob morju za kavo, aperitiv… nato nadaljevanje vožnje do Reggio Emilia ter ogled mestnih znamenitosti. Reggio Emilia je prekrasno mesto, polno umetnosti, gostoljubno do turistov in prijazno do domačinov. Obstaja več razlogov za obisk: tu se je »rodila« italijanska zastava, imenovana »tricolore«, ki ji je v mestni hiši posvečena soba in majhen muzej; potem najdemo tu čudovit trg, Piazza Grande oz. Piazza Prampolini, nad katerim se bohotita Palazzo Comunale in Duomo. Nedaleč stran je cerkev San Prospero z enim najlepših ciklov fresk v Italiji: Poslednja sodba Camilla Procaccinija. Guercinovo delo, “Kristusovo križanje z Madono in sv. Marijo Magdaleno, sv. Janezom in sv. Prosperom ob njegovih nogah” je že zadosten razlog za obisk čudovite bazilike della Ghiara.

Po ogledih prosti čas za samostojne sprehode, kosilo, kavo… in povratek v Ljubljano, kamor bomo prispeli v kasnejših večernih urah.

CENA:

320 € ob prijavi vsaj 40 oseb

360ob prijavi vsaj 30 oseb

420 € ob prijavi vsaj 20 oseb

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim avtobusom na navedenih relacijah, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu s 4* v dvoposteljnih sobah, 1 x večerjo v hotelu, vozovnico za gondolo, obisk koncerta v Pisi, oglede zunanjosti po programu, nezgodno zavarovanje potnikov za čas potovanja, vodstvo vodiča z licenco, strošek prijavnine, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV.

CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih dodatnih vstopnin, doplačilo za enoposteljno sobo znaša 80 €.

 

ROK ZA REZERVACIJO IN PLAČILA AKONTACIJ JE 10. 8. 2024.

Prijave pošljite na: info@ines-tours.si. Več informacij dobite na telefonski številki: 040 222 548.

Ob prijavi potrebujemo ime in priimek, naslov, e-mail naslov, rojstni datum, številko mobilnega telefona.

Priporočamo zavarovanje rizika odpovedi v znesku 22 € (v tem primeru potrebujemo tudi davčno številko ali EMŠO).

Prijava je potrjena ob plačilu akontacije v višini 100 € zneska aranžmaja. Preostali znesek je potrebno poravnati do 25. 8. 2024.

Plačila se bodo izvršila na IBAN: SI56 6100 0002 2107 811, sklic bo številka izstavljenega računa.

Splošni pogoji so sestavni del progama in jih lahko dobite na agenciji.