LE VILLI & EDGAR

Giacomo Puccini

December 22, 1858, Lucca, Toskana – November 29, 1924, Bruselj, Belgija

POKLONIMO SE VELIKEMU UMETNIKU OB 100. OBLETNICI NJEGOVE SMRTI

DATUM POTOVANJA: 11. – 13. 7. 2024

PROGRAM POTOVANJA:

1. dan: Ob 6:00 odhod iz Ljubljane (Tivoli) in vožnja do Italije ter naprej do Pistoie, prekrasnega mesta, ki se vzpenja nad Toskanskimi griči in gostom ponuja pravo srednjeveško vzdušje. Ogledali si bomo osrednji trg Piazza del Dumo, kjer stoji katedrala San Zeno s srebrnim oltarjem in osmerokotna krstilnica San Giovanni in Corte. Nedaleč stanj je škofovska palača iz 11. stoletja in trga Della Sala z vodnjakom Pozzo del Leoncino z marmornim okvirjem. Po ogledih nekaj prostega časa za morebitno kosilo, kavo…. in nato nadaljevanje vožnje do Montecationi Terme, kjer bomo prenočevali. Prosto do večerje, prenočevanje.

2. dan: Po zajtrku vožnja z gondolo na Montecatini Alto ter sprehod po slikoviti srednjeveški vasici, ki je nastala davno pred naseljem Montecatini Terme. Nekoč je bila obdana z zidom in 25 vrati, ki so pravzaprav bili stolpi in nekateri stojijo še danes. Na trgu Giuseppe Giusti lahko tudi posedite in spijete kavo ali aperitiv ali pa kaj malega pojeste. Povratek v hotel in nekaj prostega časa, popoldan pa vožnja do Torre del Laga. Obisk Puccinijeve vile z muzejem in obisk predstave na prekrasnem odprtem prizorišču, kjer si bomo ogledali dve Puccinijevi operi, ki sta malo manj znani, pa vseeno čudoviti: LE VILLI in EDGAR, ki se začneta ob 21:15 uri. Po predstavi povratek v hotel, prenočevanje.

3. dan: Po poznem zajtrku vožnja ob obalni cesti do Marine di Massa in sprehod ter nekaj prostega časa ob morju za kavo, aperitiv… nato nadaljevanje vožnje do Reggio Emilia ter ogled mestnih znamenitosti. Reggio Emilia je prekrasno mesto, polno umetnosti, gostoljubno do turistov in prijazno do domačinov. Obstaja več razlogov za obisk: tu se je »rodila« italijanska zastava, imenovana »tricolore«, ki ji je v mestni hiši posvečena soba in majhen muzej; potem najdemo tu čudovit trg, Piazza Grande oz. Piazza Prampolini, nad katerim se bohotita Palazzo Comunale in Duomo. Nedaleč stran je cerkev San Prospero z enim najlepših ciklov fresk v Italiji: Poslednja sodba Camilla Procaccinija. Guercinovo delo, “Kristusovo križanje, z Madono in sv. Marijo Magdaleno, sv. Janezom in sv. Prosperom ob njegovih nogah” je že zadosten razlog za obisk čudovite bazilike della Ghiara.

Po ogledih prosti čas za samostojne sprehode, kosilo, kavo… in povratek v Ljubljano, kamor bomo prispeli v kasnejših večernih urah.

CENA:

420 € ob prijavi vsaj 30 oseb

460ob prijavi vsaj 25 oseb

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim avtobusom na navedenih relacijah, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu s 4* v dvoposteljnih sobah, 1 x večerjo in 1 x kosilo v hotelu, oglede zunanjosti po programu, stroške rezervacije in nakupa vstopnic, nezgodno zavarovanje potnikov za čas potovanja, vodstvo vodiča z licenco, strošek prijavnine, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV.

DOPLAČILO ZA VSTOPNICO ZA PREDSTAVO, v cene vstopnic je vključen skupinski popust:

GOLD – vključena pijača 157,50 €,

prva kat. 121,50 €,

druga kat. 85,50 €,

tretja kat. 57 €.

CENA NE VKLJUČUJE: vstopnin, doplačilo za enoposteljno sobo znaša 85 €.

ROK ZA POTRDITEV PONUDBE JE 5. 4. 2024. Na voljo imamo omejeno število vstopnic.

Ob prijavi potrebujemo ime in priimek, naslov, e-mail naslov, rojstni datum, številko mobilnega telefona.

Priporočamo zavarovanje rizika odpovedi v znesku 28 € (v tem primeru potrebujemo tudi davčno številko ali EMŠO).

Prijava je potrjena ob plačilu akontacije v višini vstopnice za predstavo in 100 € zneska aranžmaja. Preostali znesek je potrebno poravnati do 20. 6. 2024.

Plačila se bodo izvršila na IBAN: SI56 6100 0002 2107 811, sklic bo številka izstavljenega računa.

Prijave zbiramo na email naslov: info@ines-tours.si.

Več informacij dobite na telefonski številki 040 222 548.

Splošni pogoji so sestavni del progama in jih lahko dobite na agenciji.

Cene za izlete in potovanja so navedene v programih in veljajo od dneva objave programa. L International Expert d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe objavljenih cen do 20. dne pred samim potovanjem, v primeru, ko je število udeležencev manjše od razpisanega ter v primeru sprememb cen hotelskih, prevoznih in drugih storitev, na osnovi katerih je potovanje izračunano. Soglasje kupca ni potrebno za zvišanje cene do 10%. Če podražitev cene preseže 10%, ima kupec pravico do prekinitve pogodbe. Za vsa plačila velja objavljena cena v EUR. L International Expert d.o.o. lahko v programu določi, da potnik plača storitve, ki bodo opravljene v tujini na kraju samem in kot predvideva program. V tem primeru uveljavlja potnik vse reklamacijske zahtevke na kraju samem oz. v tujini.

Potnik naj na nepravilnosti oz. pomanjkljivosti opozori vodiča, predstavnika oziroma pooblaščeno lokalno agencijo na kraju samem. V primeru, da bi bila po vsebini sodeč reklamacija lahko rešena takoj (na primer pomanjkljiva čistoča sobe, oprema, lega sobe ipd.), potnik pa na napake ni takoj opozoril in o nepravilnosti ni obvestil zgoraj navedenih oseb, velja, da se je potnik strinjal s tako pomanjkljivo opravljeno storitvijo in je s tem izgubil pravico do vlaganja kasnejših reklamacij z zahtevo po znižanju cene storitve oziroma plačilu škode.

Vabljeni!