Teatro del Maggio Musicale Fiorentino je ena najmodernejših opernih hiš na svetu. Otvorili so jo l. 2014, arhitekt pa je bil Paolo Desideri. Operni auditorij sprejme 1800 obiskovalcev, zunanji auditorij Cavea do 2000 obiskovalcev, januarja 2022 pa so dokončali še manjši avditorij, ki sprejme od 500 do 1000 obiskovalcev. Vsako leto v Teatro Maggio uprizorijo 15-20 opernih premier, 40-50 simfoničnih koncertov, 20 spremljajočih dogodkov in prodajo do 200.000 vstopnic.

1. dan: Transfer do Trsta in vkrcanje na vlak, ki okoli osme ure zjutraj odpelje proti Firencam. Prihod okoli 12. ure ter sprehod do hotela, ki je oddaljen 400 m. Sledi nekaj prostega časa za morebitno kosilo, nato se bomo namestili v sobe. Popoldan ogled Firenc z vodnikom. Sprehodili se bomo do kapele družine Medici, tržnice San Lorenzo, palače Medici Riccardi, katedrale, krstilnice, trga Republike, cerkve Sv. Mihaela, trga Signoria…. Zvečer povratek v hotel in prenočevanje.

2. dan: Zajtrk v hotelu, nato sledi obisk galerije Gli Uffizi, ki je po vsem svetu poznana po svoji izjemni zbirki umetniških del od srednjega veka pa do današnjih dni. Zbirka slik od 14. stoletja in renesanse naprej, vključuje dela slikarjev, kot so Giotto, Simone Martini, Pietro della Francesca, Beato Angelico, Filippo Lippi, Botticeli, Mantagna, Correggio, Leonardo, Raffaello, Michelangelo, Caravaggio in tudi veliko mojstrovin ostalih evropskih slikarjev, večinoma Nemcev, Nizozemcev, Flamcev. Galerija se bohoti tudi z neprecenljivimi skulpturami in doprsnimi kipi družine Medici. Med 12. in 13. uro prosti čas za samostojne sprehode, kosilo, kavico… nato povratek v hotel in priprava na predstavo, ki se začne ob 15:30 uri. S taksiji se bomo odpeljali do Teatro del Maggio Musicale Fiorentino in si ogledali predstavo La boheme.

Dirigent: Giaocomo Sagripanti, pojejo: Aida Pascu, Kang Wang, Quianmin Dou, Aleksandrina Mihaylova, Mateo Torcaso, Francesco Leone, Davide Piva.

Vstopnice: parter, vrsta I – 85 €, vrsta L in M – 65 €, galerija, vrsta M – 30 €. Prijave zbiramo izključno na email: info@ines-tours.si.

Po predstavi povratek v hotel in prosti čas ter prenočevanje.

3. dan: Zajtrk v hotelu in sprehod do starega mostu (Ponte vecchio) ter naprej do vrta Boboli, ki je bil za javnost odprt davnega leta 1766. Prvotno zasnovan za Medičejce predstavlja enega prvih in najpomembnejših primerov italijanskega vrta, ki je kasneje služil kot navdih mnogim evropskim dvorom. Po ogledih prosti čas za kosilo, kavico, nakupe… in v večernih urah povratek v hotel, prenočevanje.

4. dan: Zajtrk v hotelu in dopoldan obisk palače Pitti ali muzeja Opificio delle Pietre dure, ki ga je l. 1588 ustanovil Ferdinando I. Mediči. Prosti čas za kosilo. Popoldan odhod na železniško postajo in prevoz do Trsta. Transfer do Ljubljane.

Cena: 690 € (pri min. 20 prijavah) 650 € (pri min. 25 prijavah) in 620 € (pri min. 30 prijavah)

V ceno je vključeno: transfer do Trsta, vozovnica za vlak Trst – Firence – Trst, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu Grand Hotel Adriatico 4*, ki je 350 m oddaljen od železniške postaje v centru Firenc, zajtrki v hotelu, spremljevalca na potovanju, stroški slovenskega vodnika, stroški rezervacij in organizacije potovanja, nezgodno zavarovanje za čas potovanja, DDV.

V ceno ni vključeno: enotna vstopnica, ki vključuje: galerijo Ufizzi, palačo Pitti, vrt Boboli, muzej Opificio delle Pietre dure, ki stane 39 €, kosila, večerje, turistična taksa 7 € na osebo na noč se plača direktno v hotelu, morebitni dodatni stroški, ki niso omenjeni v programu in vstopnica za predstavo.

Vstopnice: parter, vrsta I – 85 €, vrsta L in M – 65 €, galerija, vrsta M – 30 €.

Prijave zbiramo samo do 10. 10. 2023 na email naslov info@ines-tours.si. Ob prijavi potrebujemo ime in priimek, naslov, rojstni datum, številko osebnega dokumenta, številko mobilnega telefona, email naslov.

Ob prijavi vam pošljemo račun, v katerem bodo razvidni vsi podatki za vaša plačila. Plačilni pogoji: znesek izbrane vstopnice in akontacija potovanja v višini 200 € do 15. 10. 2023, preostanek zneska je potrebno poravnati do 10. 11. 2023.

V primeru vaše odpovedi vračilo zneska izbrane vstopnice in akontacije potovanja ne bo mogoče.

Priporočamo vam zavarovanje odpovedi potovanja, zdravstveno zavarovanje z asistenco za čas potovanja. Oboje vam lahko uredimo mi. Zavarovanje rizika odpovedi je potrebno skleniti ob prijavi na potovanje.