PROGRAM POTOVANJA:

1. dan: Odhod iz Ljubljane ob 10h in vožnja do sosednje Avstrije. Nadaljevanje vožnje do Dunaja in prosti čas za kosilo. Nastanitev v hotelu ter priprava na predstavo. Vožnja do Državne opere, ogled predstave ter povratek v hotel, prenočevanje.

Manon zasedba: Pretty Yende, Charles Castronovo, Dan Paul Dumitrescu, Michael Arivony.

Dirigent: Bertrand de Billy.

Libreto Puccinijeve opere je nastal po literarni predlogi iz leta 1731 Zgodba viteza Grieuškega in Manon Lescaut (L’histoire du chevalier des Grieux et de Manon Lescaut) avtorja A. Prévosta. S svetovno premiero Manon leta 1884 se je Jules Massenet proslavil kot eden največjih opernih skladateljev tako v tujini kot v svoji rodni Franciji. Občinstvo je že na samem začetku predstava očarala z raznovrstnostjo glasbenih form in bogatim besedilom.

2. dan: Po zajtrku obisk Albertine. Na ogled bo razstava v počastitev 50. obletnice Picassove smrti. Lahko si boste ogledali najpomembnejša dela tega velikega umetnika. Nekaj prostega časa za morebitno kosilo in popoldan ogled zunanjosti največjih dunajskih znamenitosti: Musikverein, Karlova cerkev, Albertina, Hofburg, Štefanova cerkev, Koroška ulica,… Povratek proti Ljubljani v kasnejših popoldanskih urah.

CENA: 186 € pri udeležbi vsaj 30 oseb 198 € pri udeležbi vsaj 25 oseb 218 € pri udeležbi vsaj 20 oseb

Cena vključuje: prevoz z avtobusom na omenjenih relacijah, parkirnine, nastanitev v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom, takse, vodenje vodiča z licenco, stroške rezervacij in organizacije potovanja, DDV, osnovno nezgodno zavarovanje.

Doplačilo za enoposteljno sobo 65 €.

Rezerviran hotel je 1,8 km oddaljen od Državne opere.

V ceno ni vključeno: vstopnica za predstavo Manon 180 € – parter 4. in 5. vrsta, 135 € parter 9., 11., 12. in 13. vrsta, 98 € – 1. vrsta lože 1, 2 in 3, 76 € – balkon 4. vrsta.

ROK ZA POTRDITEV PONUDBE JE DO 1. 2. 2023.

Ob prijavi potrebujemo ime in priimek, naslov, e-mail naslov, rojstni datum, številko mobilnega telefona.

Prijava je potrjena ob plačilu akontacije v višini izbrane vstopnice za predstavo in 50 € zneska aranžmaja. Preostali znesek je potrebno poravnati do 5. 4. 2023.

Plačila se bodo izvršila na IBAN: SI56 6100 0002 2107 811, sklic bo številka izstavljenega računa.

Splošni pogoji so sestavni del progama in jih lahko dobite na agenciji.

Najlepše se vam zahvaljujemo za izkazano zaupanje,

Ljubljana, 22. 1. 2023