PROGRAM POTOVANJA

1. dan: LJUBLJANA – ISTANBUL
Polet direktnega letala z ljubljanskega letališča proti Istanbulu. Po pristanku transfer do hotela in nastanitev. V večernih urah je možna vožnja z ladjo po Bosporju z večerjo, pijačo in trebušnimi plesalkami, za doplačilo. Prenočevanje.

 

2. dan: OGLED STAREGA DELA MESTA
Po zajtrku bomo ogled začeli v predelu Sultanahmet, pri Hagiji Sophiji, ki jo je l. 537 zgradil Veliki Cesar Justinian. Največja bizantinska bazilika na svetu, je ob razveljavitvi odločitve predsednika Atatürka iz leta 1934, ki je Hagijo Sofijo spremenila v muzej, pod predsednikom Erdoğanom zopet postala mošeja. Čudoviti mozaiki in portreti cesarjev in cesaric navdušijo vsakega obiskovalca. Ogledali si bomo tudi mošejo Sultana Ahmeda iz 17. stoletja, bolj znano kot »modro mošejo«, ki je edinstvena s svojimi šestimi minareti. Tega dne imamo v programu tudi Sv. Sofijo, Konstantinov hipodrom in veliki bazar, kjer se bohotijo preproge, nakit, keramika, usnjeni izdelki in še mnogo drugih lokalnih posebnosti. Prenočevanje v hotelu.

3. dan: OB OBALI ZLATEGA ROGA
Po zajtrku se bomo sprehodili od nekdanje grške četrti Fener do stare judovske četrti Balat ali z drugimi besedami po »barvitem Istanbulu«, kjer se prepletajo različne verske skupnosti. Povsod se bohotijo trgovine, razne delavnice, ki oživljajo stare kulture in rokodelstva. Bogati Grki, ki so tu živeli od 16. pa do sredine 20. stoletja, so v času Otomanskega cesarstva igrali pomembno vlogo. V Balatu pa so nekdaj živeli sefarski Judje, ki so se po ustanovitvi Izraela l. 1948 povečini izselili v novo domovino. Zapeljali se bomo še na azijsko stran in raziskali Kadikoy in lokalno tržnico. Povratek v hotel in prenočevanje.

4. dan: CAMLICA
Po zajtrku se bomo z ladjo odpeljali po Bosporju in obiskali hrib Camlica in palačo Beylerbeyi. Popoldan transfer na letališče in let proti Ljubljani, kamor bomo prispeli v večernih urah.

 

CENA: 599 € pri minimalnem številu 15 oseb

Cena vključuje: letalski prevoz Ljubljana – Istanbul – Ljubljana z vsemi taksami (vključena prtljaga do 23 kg), nastanitev v dvoposteljnih sobah z zajtrkom v hotelu 4-5*, transfer letališče – hotel – letališče, lokalnega in slovenskega vodnika, turistična taksa, stroški organizacije, rezervacije, DDV.

Doplačila: vožnja z ladjo po Bosporju s programom in večerjo 69 €, kosilo 25 €, večerja 25 €, celodnevni izlet Carigrada in vstopnina v Topkapi 45 €, vožnja z ladjo in obisk Camlice ter palače Beylerbeyi četrtega dne 49 € , cisterna bazilika 21 €, voden ogled na azijski stran 28 €, večerja v tradicionalni restavraciji s programom 54 €.

Cene za izlete so preračunane na minimalno 15 oseb.

Doplačilo za enoposteljno sobo: 135 €.

V ceno ni vključeno: morebitne dodatne vstopnine, napitnine 10 € na osebo (niso obvezne, so pa priporočljive), morebitni dodatni prevozi z metrojem ali tramvajem (1,4 € posamezna vozovnica).

Opomba: razpored ogledov je odvisen od odpiralnega časa muzejev in se lahko spremeni. Pridržujemo si pravico spremembe odhodnega letališča, če letalski prevoznik nepričakovano spremeni vozni red ali poviša ceno letalske vozovnice. V primeru odhoda z drugega letališča, bo potrebno doplačilo za transfer.

Ob prijavi potrebujemo: ime in priimek, rojstni kraj in datum (za hotel), številko osebnega dokumenta, številko mobilnega telefona in email naslov.

Prijave zbiramo na naš email naslov: info@ines-tours.si do zasedenosti prostih mest. Več informacij: 040 222 548

 

Cene za izlete in potovanja so navedene v programih in veljajo od dneva objave programa. L International Expert d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe objavljenih cen do 20. dne pred samim potovanjem, v primeru, ko je število udeležencev manjše od razpisanega ter v primeru sprememb cen hotelskih, prevoznih in drugih storitev, na osnovi katerih je potovanje izračunano. Soglasje kupca ni potrebno za zvišanje cene do 10%. Če podražitev cene preseže 10%, ima kupec pravico do prekinitve pogodbe. Za vsa plačila velja objavljena cena v EUR. L International Expert d.o.o. lahko v programu določi, da potnik plača storitve, ki bodo opravljene v tujini na kraju samem in kot predvideva program. V tem primeru uveljavlja potnik vse reklamacijske zahtevke na kraju samem oz. v tujini. Potnik naj na nepravilnosti oz. pomanjkljivosti opozori vodiča, predstavnika oziroma pooblaščeno lokalno agencijo na kraju samem. V primeru, da bi bila po vsebini sodeč reklamacija lahko rešena takoj (na primer pomanjkljiva čistoča sobe, oprema, lega sobe ipd.), potnik pa na napake ni takoj opozoril in o nepravilnosti ni obvestil zgoraj navedenih oseb, velja, da se je potnik strinjal s tako pomanjkljivo opravljeno storitvijo in je s tem izgubil pravico do vlaganja kasnejših reklamacij z zahtevo po znižanju cene storitve oziroma plačilu škode.

Najlepše se vam zahvaljujemo za povpraševanje in se veselimo skupnih doživetij!