Giacomo Puccini: MANON LESCAUT, nedelja, 14. 5. 2023
SNG Opera in balet Maribor
abonma in izven

Odhod iz Ljubljane s parkirišča pod halo Tivoli ob 14h.

CENA: 55 €

Vključeno: prevoz z modernim turističnim avtobusom, vstopnica za predstavo, vsebina opere, stroški organizacije in rezervacije

Libreto Luigi Illica, Marco Praga, Giuseppe Giacosa, Domenico Oliva, Giulio Ricordi, Giacomo Puccini

Praizvedba opere 1. februar 1893, Teatro Regio, Torino

Čeprav je bil nesporna ikona italijanske opere 19. stoletja Giuseppe Verdi, ki se je v zgodovino zapisal tudi kot pomemben dejavnik pri prebujanju italijanske narodne zavesti, je breme njegove »krone« kmalu padlo na petinštirideset let mlajšega Giacoma Puccinija (1858–1924), ki ga je po prvih opernih poskusih tudi svet onkraj italijanskih meja vedno bolj prepoznaval kot Verdijevega simbolnega naslednika, kot je med prvimi po londonski premieri Manon Lescaut leta 1894 denimo ugotovil tudi britanski dramatik George Bernard Shaw. Puccinijev operni profil je v nasprotju z Verdijevim sicer veliko manj naklonjen obdelavi zgodovinskih tem(atik), se pa zato med obema opernima velikanoma kaže pomenljiva podobnost v globoko sočutni obravnavi človeških usod, medosebnih razmerij ter predvsem v neprekosljivem čutu za glasbeno dramo, ki jo poganjajo človeške strasti.

Zasedba: Sabina Cvilak, Jaki Jurgec, Max Jota, Sebastjan Čelofiga, Bogdan Stopar, Marko Mandri, Mihael Roškar, Dada Kladenik, Tomaž Planinc, Dušan Topolovec.
Dirigent: Gabriel Bebeşelea, režiser: Pier Francesco Maestrini.

Vaše cenjene prijave nam pošljite na email:

info@ines-tours.si

Potrebujemo vaše ime in priimek, email naslov, telefonsko številko. Plačila se izvršijo na našposlovni račun, ki ga boste prejeli ob prijavi.

Letak je hkrati tudi obvestilo o odhodu.

Vabljeni!

International Expert d.o.o., Agrokombinatska cesta 30, 1000 Ljubljana, Slovenija, tel: 040 222 548, e-mail: info@ines-tours.si, web: www.ines-tours.si; številka poslovnega računa, odprtega pri DH d.d., SI56 6100 0002 2107 811, davčna št. 13865196, matična št. 843560000