PROGRAM POTOVANJA:

Odhod iz Ljubljane ob 7h in vožnja do sosednje Italije. Nadaljevanje vožnje do letališča Marco Polo in po prihodu prevoz z lokalnim avtobusom do Piazzale Roma v Benetkah. Sprehod proti delu mesta, ki je turistom morda malce manj znan: Scuola grande di San Rocco, Scuola grande di San Giovanni Evangelista, Sta Maria Gloriosa dei Frari, santo Stefano, če bo čas še palača Contarini del Bovolo. Nekaj prostega časa za morebitno kosilo, samostojne sprehode, nakupe… Ob 15:30 ogled predstave Ernani v La Fenice in po končani predstavi povratek proti domu, kamor boste prispeli do 24. ure.

Ernani je bila Verdijeva peta opera in hkrati prva, ki je bila napisana po naročilu za Beneško operno hišo La Fenice. Tam je ugledala luč sveta leta 1844. Verdi je imel poseben dar za opevanje človeka z družbenega roba, naj je šlo za grbavega dvornega norca v Rigolettu, kurtizano v Traviati ali zasužnjeno etiopijsko princeso v Aidi. Dogajanje opere Ernani je postavljeno v Španijo šestnajstega stoletja, kjer je Don Juan iz Aragonije izgubil svoj družbeni ugled in bogastvo v državljanski vojni. Postal je izobčenec Ernani, a kljub temu še vedno častno sledil zapovedim viteštva. Glasbeno gre za pravo verdijevsko opero z burnimi refreni, čustvenimi arijami in napetimi orkestralnimi vložki; ozadje treh mož, ki dvorijo eni sami ženski, pa je bilo izvrstno za skladateljevo raziskovanje izraznih možnosti treh različnih moških glasov: tenorja, baritona in basa.

Ernani zasedba: Pietro Pretti, Ernesto Petti, Michele Pertusi, Anastasia Bartoli, Rosana lo Greco, Christiano Olivieri, Francesco Milanese.

Predstava je nova produkcija La Fenice v koprodukciji s Palau de les Arts Reina Sofia Valencia.

CENA: 99 € pri udeležbi vsaj 25 oseb 114 € pri udeležbi vsaj 20 oseb

Cena vključuje: prevoz z avtobusom na omenjenih relacijah, parkirnine, vozovnica za avtobus z letališča Marco Polo do Piazzale Roma in nazaj, takse, vodenje vodiča z licenco, stroške rezervacij in organizacije potovanja, DDV, osnovno nezgodno zavarovanje.

V ceno ni vključeno: vstopnica za predstavo Ernani 195 € – parter, vrsta H.

ROK ZA POTRDITEV PONUDBE JE 3. 2 2023.

Ob prijavi potrebujemo ime in priimek, naslov, e-mail naslov, rojstni datum, številko mobilnega telefona.

Prijava je potrjena ob plačilu akontacije v višini vstopnice za predstavo in 50 € zneska aranžmaja. Preostali znesek je potrebno poravnati do 5. 3. 2023.

Plačila se bodo izvršila na IBAN: SI56 6100 0002 2107 811, sklic bo številka izstavljenega računa.

Splošni pogoji so sestavni del progama in jih lahko dobite na agenciji.

Najlepše se vam zahvaljujemo za izkazano zaupanje,

Vabljeni!