Odhod iz Ljubljane – Tivoli ob 15:30

Program:

Béla Bartók: Suita iz baleta Čudežni mandarin, Op. 19

Thierry Escaich: Koncert za klavir in orkester

Igor Stravinsky: Suita iz baleta Petruška (verzija iz l. 1946)


KONCERT, KI PLEŠE

Praga, eno najlepših mest na svetu, je istočasno tudi eno od glasbenih središč z bogato glasbeno tradicijo in dom svetovno znanega orkestra – Češke filharmonije. Ob ustanovitvi orkestra l. 1869 je bil njegov prvi dirigent veliki skladatelj Antonín Dvořák. Orkester je svojo slavo v svetu dosegel ravno z izvedbami del velikih čeških skladateljev, Smetane, Janáčeka in Martinůja. Zanimiva je tudi informacija, da je njihova izvedba ciklusa Smetanovih del Moja domovina l. 1925 bila prva v živo izvedena glasbena izvedba na češkem radiu. Dirigent je bil slavni Václava Talich.

Po anketi francoskega časopisa Le Monde de la Musique, je Češka filharmonija uvrščena med deset najboljših evropskih orkestrov.

Po koncertu sledi povratek proti Ljubljani.

CENA: 65 € (pri udeležbi vsaj 25 oseb)

Cena vključuje: vstopnico 1. kategorije, prevoz modernega avtobusa na omenjeni relaciji, stroške spremljevalca, organizacije, rezervacij in DDV.

Cena ne vključuje: kar ni omenjeno v programu.

Prijave zbiramo na email: info@ines-tours.si. Ob prijavi potrebujemo vaše polno ime, email naslov, številko mobilnega telefona. Plačila se izvršijo na naš poslovni račun, ki ga boste prejeli ob potrditvi vaše rezervacije.

Vabljeni! Ljubljana, 16. 2. 2023