G. Verdi: OTELLO v Državni operi

datum potovanja: 12. – 14. 5. 2024

PROGRAM POTOVANJA:

1. dan: Ob 7. uri odhod iz Ljubljane (Tivoli, potnike lahko pobiramo tudi na relaciji Celje – Maribor) in vožnja s postanki do Avstrije in naprej do gradu Laxenburg, kjer sta nekoč medene tedne preživela cesar Franc Jožef in cesarica Sisi. Zgodovina gradu sega v 13. stoletje, današnjo podobo pa je dobil v 18. oz. 19. stoletju. Lahko bi rekli, da ima grad največji krajinski park v Avstriji, zato ne bo odveč, če se sprehodimo po stopinjah habsburške dinastije in uživamo v lepotah, ki jih ponuja obiskovalcem. Po vodenem ogledu kosilo in nato nekaj prostega časa ter vožnja do hotela. Prosto in prenočevanje.

2. dan: Po zajtrku obisk Hofburga, kjer si bomo ogledali cesarske sobane in prekrasen muzej, posvečen cesarici Sisi. Hofburg je bil habsburška rezidenca več kot 600 let in tudi del svetega rimskega cesarstva. Po obisku Hofburga nekaj prostega časa, nato se bomo odpravili na kosilo v eno od bližnjih restavracij. Povratek v hotel, počitek ter priprava na večerno predstavo NABUCCO, ki se začne ob 19. uri. Prevoz do opere in po predstavi povratek nazaj v hotel, prenočevanje.

Dirigent: Giampaolo Bisanti, Otelo: Andreas Schager, Jago: Igor Golovatenko, Cassio: Alessandro Liberatore, Desdemona: Nicole Car.

Cene vstopnic: parter 8. vrsta 175 €, parter 10. vrsta 140 €.

3. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali iz hotela in se odpravili proti Sloveniji. Med potjo se bomo ustavili v čokoladnici Zotter in vstopili v svet čokolade. Iz prve roke bomo izvedeli kako nastane čokolada. Tovarno lahko raziskujete v svojem tempu z zvočnim vodnikom, ki vam ponuja najpomembnejša dejstva in veliko dodatnih informacij. Na številnih kreativnih degustacijskih postajah se boste lahko do mile volje posladkali s približno 300 klasičnimi in nenavadnimi čokoladami, pralineji in bonbončki. Po ogledu nekaj prostega časa za obisk trgovine in nakup čokolade za najbližje in nato vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA:

390 € pri udeležbi vsaj 30 oseb

420 € pri udeležbi vsaj 25 oseb

450 € pri udeležbi vsaj 20 oseb

Cena vključuje: prevoz z modernim turističnim avtobusom na navedenih relacijah, nastanitev v dvoposteljni sobi z zajtrkom v hotelu 4*, mestna taksa, kosilo v restavraciji prvega in drugega dne, vodenje vodiča z licenco, stroške rezervacij in organizacije potovanja, DDV, osnovno nezgodno zavarovanje.

V ceno niso vključene vstopnine v Laxemburg, Hofburg in Zotter. Paket vseh treh vstopnin stane 61 €. Možno je tudi plačilo vstopnin brez Hofburga, v tem primeru je cena dveh vstopnin 41 €.

Možno je plačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki ga je potrebno skleniti najkasneje v roku 48 ur od vaše prijave na potovanje, istočasno mora biti poravnana tudi premija, ki znaša 28 €.

ROK ZA POTRDITEV PONUDBE JE 15. 2. 2024

Ob prijavi potrebujemo naslednje podatke: ime in priimek, naslov, rojstni datum, kraj rojstva, številka osebnega dokumenta. Po prijetju prijave vam bomo izstavili račun z vsemi podatki za nakazilo.

Prijava je potrjena ob plačilu akontacije v višini izbrane vstopnice za predstavo in 150 € zneska aranžmaja + zavarovanje. Preostali znesek je možno plačati v enakovrednih mesečnih obrokih do 5. v mesecu. Zadnji obrok zapade 5. 5. 2024.

Plačila se bodo izvršila na IBAN: SI56 6100 0002 2107 811, sklic številka izstavljenega računa.

Splošni pogoji so sestavni del progama in jih lahko dobite na agenciji.

Cene za izlete in potovanja so navedene v programih in veljajo od dneva objave programa. L International Expert d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe objavljenih cen do 20. dne pred samim potovanjem, v primeru, ko je število udeležencev manjše od razpisanega ter v primeru sprememb cen hotelskih, prevoznih in drugih storitev, na osnovi katerih je potovanje izračunano. Soglasje kupca ni potrebno za zvišanje cene do 10%. Če podražitev cene preseže 10%, ima kupec pravico do prekinitve pogodbe. Za vsa plačila velja objavljena cena v EUR. L International Expert d.o.o. lahko v programu določi, da potnik plača storitve, ki bodo opravljene v tujini na kraju samem in kot predvideva program. V tem primeru uveljavlja potnik vse reklamacijske zahtevke na kraju samem oz. v tujini.

Potnik naj na nepravilnosti oz. pomanjkljivosti opozori vodiča, predstavnika oziroma pooblaščeno lokalno agencijo na kraju samem. V primeru, da bi bila po vsebini sodeč reklamacija lahko rešena takoj (na primer pomanjkljiva čistoča sobe, oprema, lega sobe ipd.), potnik pa na napake ni takoj opozoril in o nepravilnosti ni obvestil zgoraj navedenih oseb, velja, da se je potnik strinjal s tako pomanjkljivo opravljeno storitvijo in je s tem izgubil pravico do vlaganja kasnejših reklamacij z zahtevo po znižanju cene storitve oziroma plačilu škode.