DATUM POTOVANJA: 30. 5. – 2. 6. 2024

PROGRAM POTOVANJA:
1. dan: Odhod iz Ljubljane ob 6h zjutraj in vožnja do Ogleja (It. Aquilea) Ime Aquileia izhaja iz predrimskega imena reke Nadiže (»Aqulis«). Nedavna izkopavanja so potrdila obstoj prazgodovinskih naselbin na tem območju iz 13. – 9. stoletja pr. n. št.. V mestu so na ogled ostanki rimskega foruma , ki je pod zaščito UNESCA, najdbe rimskih stanovanjskih objektov z ohranjenimi mozaiki vzdolž »Vie Giulia Augusta«, kjer se ob cesti nahaja tudi velik rimski nagrobni mavzolej, na novo postavljen leta 1956, ki ga izkopavanja in ostanki epitafov uvrščajo v obdobje cesarja Augusta. V Narodnem arheološkem muzeju je na ogled ena najpopolnejših arheoloških zbirk severne Italije. Po ogledih nekaj prostega časa za morebitno kosilo, kavo…. in nadaljevanje vožnje do Belluna, ki je najpomembnejše mesto na vzhodni strani Dolomitov. Mestece samo je simpatično in vsekakor vredno obiska. Ogledali si boste rektorjev dvor, cerkev sv. Štefana, baziliko sv. Martina, obiščete pa lahko tudi Interaktivni muzej migracij ali Mestni muzej. Vožnja do hotela, nastanitev in prosti čas do večerje, prenočevanje.
2. dan: Po zajtrku vožnja do Tre Cime di Lavaredo (Slo. Trije vrhovi Lavareda), ki so najbolj znani vrhovi v Dolomitih. Vožnja skozi prekrasne vasice in približno polurni sprehod, med katerim se bomo naužili čudovite narave. Naslednji postanek bo v Cortini d’Ampezzo, ki leži ob v prekrasni alpski dolini reki Boite in je predvsem znana po svojih smučarskih strminah. Ogled z vodnikom in nekaj prostega časa, nato nadaljevanje vožnje do Pieve di Cadore (It. Župnijska cerkev), ki je rojstni kraj slikarja Tiziana. Najpomembnejša znamenitost tu je Palazzo della Magnifica Comunità (Slo. Palača veličastne skupnosti), zgrajena l. 1477. Kratek ogled in nato povratek v hotel. Večerja in prenočevanje.
3. dan: Po zajtrku vožnja v Castelfranco Veneto, ki je rojstni kraj renesančnega slikarja Giorgioneja, ki je s svojim mlajšim kolegom Tizianom ustanovil beneško šolo renesančnega slikarstva, za katero je značilna uporaba barv in razpoloženjska upodobitev. V mestu si lahko ogledate njegovo hišo in katedralo. V kapeli katedrale je na ogled njegova slavna slika Marije, ki je znana tudi z imenom Pala di Castelfranco. Nekaj prostega časa za morebitno kosilo, kavo…. in nato vožnja v smeri Palmanove. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.
4. dan: Po zajtrku ogled Palmanove, ki ji turisti po krivici ne namenjajo dovolj pozornosti, vsekakor pa je vredna obiska. Če bi rekli, da je renesančna mojstrovina, ne bi prav nič pretiravali. Impozantni veliki trg s prekrasno katedralo obdaja tudi veliko barov in kavarn, med njimi je Caffeteria Torinese, ki je bila že večkrat nagrajena kot najboljša kavarna v Italiji. Po ogledu in prostem času za obvezno kavico sledi vožnja proti Čedadu, kjer si boste ogledali stari del mesta, ki je od l. 2011 uvrščeno na seznam UNECO-ve kulturne dediščine. Ogledali si boste Piazzo del Duomo, katedralo St. Maria Assunta, mestno hišo s kipom Julija Cezarja in cerkev St. Maria. Če bo čas, se boste sprehodili še do kamnitega Hudičevega mostu, ki se razteza nad smaragdno reko Nadižo. Po ogledih vožnja proti Sloveniji in prihod v Ljubljano v poznejših večernih urah.
CENA: 450 € pri udeležbi vsaj 35 oseb oz. 496 € pri udeležbi vsaj 25 oseb
Cena vključuje: prevoz modernega turističnega avtobusa na zgoraj omenjeni relaciji, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*/4* na bazi polpenziona, ogledi po programu brez vstopnin, takse, vodenje vodiča z licenco, stroške rezervacij in organizacije potovanja, DDV, osnovno nezgodno zavarovanje.
Doplačilo za enoposteljno sobo 110 €.
Možna doplačila na osebo: vstopnine, pijača pri obrokih, vse, kar ni omenjeno v programu.
Doplačilo: zavarovanje rizika odpovedi 28.
Zavarovanje rizika odpovedi moramo skleniti najkasneje v roku 48 ur od vaše prijave na potovanje, istočasno mora biti poravnana tudi zavarovalna premija.
PRIJAVE sprejamo na info@ines-tours.si. Dodatne informacije dobite na telefonski številki 040 222 548.
Ob prijavi potrebujemo spisek z naslednjimi podatki: ime in priimek, naslov, rojstni datum, kraj rojstva, številka osebnega dokumenta.
Prijava je potrjena ob plačilu akontacije v višini 150 € zneska aranžmaja + zavarovanje. Preostali znesek je možno plačati v enakovrednih mesečnih obrokih do 15. v mesecu. Zadnji obrok zapade 14 dni pred odhodom na potovanje.
Plačila se bodo izvršila na IBAN: SI56 6100 0002 2107 811, sklic bo številka izstavljenega računa.
Splošni pogoji so sestavni del progama in jih lahko dobite na agenciji.
Najlepše se vam zahvaljujemo za izkazano zaupanje,
Cene za izlete in potovanja so navedene v programih in veljajo od dneva objave programa. L International Expert d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe objavljenih cen do 20. dne pred samim potovanjem, v primeru, ko je število udeležencev manjše od razpisanega ter v primeru sprememb cen hotelskih, prevoznih in drugih storitev, na osnovi katerih je potovanje izračunano. Soglasje kupca ni potrebno za zvišanje cene do 10%. Če podražitev cene preseže 10%, ima kupec pravico do prekinitve pogodbe. Za vsa plačila velja objavljena cena v EUR. L International Expert d.o.o. lahko v programu določi, da potnik plača storitve, ki bodo opravljene v tujini na kraju samem in kot predvideva program. V tem primeru uveljavlja potnik vse reklamacijske zahtevke na kraju samem oz. v tujini.
Potnik naj na nepravilnosti oz. pomanjkljivosti opozori vodiča, predstavnika oziroma pooblaščeno lokalno agencijo na kraju samem. V primeru, da bi bila po vsebini sodeč reklamacija lahko rešena takoj (na primer pomanjkljiva čistoča sobe, oprema, lega sobe ipd.), potnik pa na napake ni takoj opozoril in o nepravilnosti ni obvestil zgoraj navedenih oseb, velja, da se je potnik strinjal s tako pomanjkljivo opravljeno storitvijo in je s tem izgubil pravico do vlaganja kasnejših reklamacij z zahtevo po znižanju cene storitve oziroma plačilu škode.