PROGRAM POTOVANJA:

1. dan: Odhod iz Ljubljane ob 6:00 in vožnja s postanki do muzeja Cà Vendramin, kjer vas bo čakal lokalni vodnik in vam predstavil na kakšen način se da iz močvirnate zemlje pridobiti čim več človeku prijaznih površin. Sledi predstavitev in degustacija ostrig. Glede na to, da se lokalno prebivalstvo pretežno ukvarja z ribolovom, bo kosilo polno sveže nalovljenih vodnih dobrot. Popoldan vožnja z ladjicami po delti reke Pad. Ladjice sprejmejo 10-15 oseb, ribiči pa vam bodo z veseljem pokazali kje se zbirajo ptice, ki se spomladi množično vračajo iz toplih krajev. Zapeljali se boste mimo Po di Gnocca do Valle del Bacucco, ob poti pa boste v Sacca di Scardovari lahko videli gojišča različnih školjk, ki lokalnim prebivalcem prinašajo vir dohodka. Po presenečenju, ki vam ga bodo pripravili ribiči, sledi vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: Po zajtrku si boste ogledali mesto Adria, po katerem je Jadransko morje dobilo ime in se nato zapeljali do vile Pisani, ki je bila nekoč Napoleonova rezidenca, leta 1814 pa je prešla v roke Habsburžanov. Leta 1934 sta se tu prvič srečala najbolj zloglasna voditelja tega časa, leta 1969 pa si jo je pesnik, pisatelj, novinar, intelektualec, režiser Pier Paolo Pasolini izbral za prizorišče snemanja enega svojih filmov. Po ogledu vile se boste odpravili proti domu, kamor boste prispeli v večernih urah.

CENA: 260 € pri vsaj 30 prijavah, 290 € pri vsaj 25 prijavah, 320 € pri vsaj 20 prijavah

Cena vključuje: prevoz z avtobusom na omenjenih relacijah, nastanitev v hotelu 3*sup./4* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom, izlet z ladjico po delti, kosilo s pijačo, ogled in degustacija ostrig, vodenje vodiča z licenco, stroške rezervacij in organizacije potovanja, DDV, osnovno nezgodno zavarovanje.

Doplačilo: vstopnina v vilo Pisani; doplačilo za namestitev v enoposteljni sobi 35 €.

Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest.

Ob potrditvi potrebujemo potrebne podatke: ime in priimek, naslov,e-mail naslov, rojstni datumi, številko mobilnega telefona. Po prijeti prijavi vam bomo izstavili račun s podatki za plačilo.

Plačila boste izvršili na IBAN: SI56 6100 0002 2107 811, sklic bo številka izstavljenega računa.