PROGRAM POTOVANJA:

1. dan: Odhod iz Ljubljane ob 8h in vožnja do sosednje Italije. Nadaljevanje vožnje do Benetk in po prihodu najprej do hotela, kjer bomo pustili prtljago. Sledi nekaj prostega časa za morebitno kosilo, nato se bomo nastanili v sobe. Popoldan nas čaka 2 urni ogled mesta z vodnikom in priprava na baletno predstavo DAMA S KAMELIJAMI, ki se začne ob 19. uri.

Cene vstopnic: parter, vrsta G 165 €, parter, vrsta C 135 €, balkon 2. vrsta 135 €, lože na srednji galeriji 60 €.

Baletni ansambel iz Hamburga, koreografija John Neumeier, Orkester Teatro La Fenice, dirigent Markus Lehtinen.

2. dan: Zajtrk v hotelu in nato čas za obisk galerij – Peggy Guggenheim (https://www.guggenheim-venice.it/), morda muzeja Correr (https://correr.visitmuve.it/). Popoldan si boste z vodnikom ogledali še preostale znamenitosti, ki vam morda niso tako zelo poznane, pa vseeno polne skrivnosti.

3. dan: Po zajtrku odhod proti avtobusu in vožnja do Ogleja (Aquileia). V mestu so na ogled ostanki rimskega foruma, ki je pod zaščito UNESCA, najdbe rimskih stanovanjskih objektov z ohranjenimi mozaiki vzdolž “Via Giulia Augusta”, kjer se ob cesti nahaja tudi velik rimski nagrobni mavzolej, na novo postavljen leta 1956, ki ga izkopavanja in ostanki epitafov uvrščajo v obdobje cesarja Avgusta. Za zgodovino Slovencev je bil Oglej pomemben zlasti kot sedež oglejskega patriarhata. Prosti čas za morebitno kosilo v lokalni restavraciji in nato nadaljevanje vožnje do kraja Sredipolja (Redipuglia), kjer si bomo ogledali spomenik 1. svetovne vojne. Po končanih ogledih vožnja proti Ljubljani.

CENA: 310 € (pri udeležbi min. 30 oseb) oz. 330 € (pri udeležbi 25-29 oseb) oz. 360 € (pri udeležbi 20 – 24 oseb)

Cena vključuje: prevoz z avtobusom na omenjenih relacijah, nastanitev v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom, prevoz z vodnim taksijem od avtobusa do hotela in nazaj do avtobusa, ogled Benetk, parkirnine, vstopne takse, vodenje vodiča z licenco, stroške rezervacij in organizacije potovanja, DDV, osnovno nezgodno zavarovanje.

Doplačilo: vstopnice: parter, vrsta G 165 €, parter, vrsta C 135 €, balkon 2. vrsta 135 €, lože na srednji galeriji 60 €. Doplačilo za namestitev v enoposteljni sobi 150 €.

ROK ZA REZERVACIJE IN PLAČILA AKONTACIJ JE DO 14. 12. 2022 do 17h.

Ob potrditvi potrebujemo potrebne podatke: ime in priimek, naslov,e-mail naslov, rojstni datumi, številko mobilnega telefona. Po prijeti prijavi vam bomo izstavili račun s podatki za plačilo.

Plačila boste izvršili na IBAN: SI56 6100 0002 2107 811, sklic bo številka izstavljenega računa.