SNG OPERA IN BALET MARIBOR,

Nedelja, 16.4.2023, odhod iz Tivolija ob 14h.

CENA: 55 €

vključuje prevoz z modernim turističnim avtobusom, vstopnico za predstavo, stroške organizacije in rezervacij

Gaj Žmavc: MYTH
Johan Inger: RAIN DOGS
Edward Clug: APERTURE

Avtorji glasbe Gaj Žmavc, Milko Lazar, Tom Waits

Svojevrstno pomladno plesno prebujenje si lahko obetamo z uprizoritvijo triptiha sodobnih baletov z naslovom Med telesi, ki se začenja z noviteto Myth v koreografiji mladega plesnega ustvarjalca Gaja Žmavca, ki se posveča raziskovanju ljudskih pripovedi in nekaterih mitov z evropskega severa, ter nadaljuje s stvaritvama dveh mednarodno priznanih in večkrat nagrajenih koreografov – Aperture Edwarda Cluga in Rain Dogs Johana Ingerja.

Drugačno, tako rekoč animalistično perspektivo bivanja z družbenega dna raziskuje švedski ustvarjalec Johan Inger v plesni uprizoritvi Rain Dogs, ki poteka ob glasbenem sopotništvu ameriškega skladatelja in tekstopisca Toma Waitsa. Medtem ko pada dež, pes s svojim zanesljivim čutom za voh samozavestno in z veliko mero radovednosti raziskuje meje svojega teritorija, pri tem pa odkriva in zaznava, kdo ali kaj je »tam onkraj«. Toda pes nenadoma ne najde več svoje poti nazaj, saj je dež spral vonj vseh sledi. Ingerjeva poosebljena metafora psa je izhodišče za nadaljnjo raziskovanje medosebnih odnosov, identitete in spola, skratka sistemov in konstruktov, s katerimi se individualno soočamo in se jim nemalokrat tudi moramo upreti.

Vaše cenjene prijave nam pošljite na email: info@ines-tours.si.

Potrebujemo vaše ime in priimek, email naslov, telefonsko številko. Plačila se izvršijo na naš poslovni račun, ki ga boste prejeli ob prijavi.

Letak je istočasno tudi obvestilo o odhodu.                                                                                    Vabljeni!